Загрузка
завантаження /0
  • telegram
Прийом заявок
з 08.00 до 18.00
Телефон
Особистий кабінет
0

Артезіанська вода

Сьогодні для нас артезіанська вода – це синонім чистої, свіжої та смачної цілющої вологи. Але, проте, не всі знають, як ця вода видобувається, чому називається артезіанською і яка її історія. Сьогодні ми поговоримо про те, що таке артезіанські джерела, звідки взялося їх назва і завдяки чому така доставка води настільки популярна сьогодні.

Артезаинская вода это

Що таке артезіанська вода

Артезіанська вода – це підземна природна вода, яка під тиском піднімається на поверхню зі свердловини або джерела, як правило, без необхідності використання насосу. Цей вид води отримав назву на ім’я французької провінції Артуа, де вперше було відкрито та вивчено підземні джерела з такою властивістю.

Артезіанські води – це води, які утворюються у підземних водоносних шарах, обмежених пластами непроникної гірської породи. Під впливом тиску, викликаного накопиченням води у такому шарі, може самостійно підніматися поверхню під час створення специфічних геологічних умов.

Артезіанська вода зазвичай вважається чистою та питною, оскільки вона пройшла природний процес фільтрації через породи та ґрунти. Це робить її популярним джерелом питної води, а також її використовують у промисловості та сільському господарстві.

Як починався видобуток артезіанської води

Історія артезіанської води починається у французькій провінції Артуа. Тут в XII вперше на європейському континенті були пробурені свердловини для видобутку підземних вод. Саме тому сьогодні такі свердловини називають артезіанськими, а воду, отриману з них, відповідно, артезіанською.

З огляду на дуже обмежені можливості людини в той час, зрозуміло, що створювати такі свердловини було вельми непросто. Проте, навіть без спеціальних інструментів і техніки, без складних інженерних розрахунків і з мінімумом інформації про геологію люди почали бурити артезіанські свердловини. Чому?

Чому стали популярні артезіаські джерела

Відповідь дуже проста – артезіанська вода давала незалежність від звичних для людини джерел питної води – озер, річок і джерел. Тобто, відкриття артезіанської води дозволило будувати поселення і міста без прив’язки до наявності водойми поруч.

Більш того, споживаючи артезіанську воду, люди помітили її переваги в порівнянні з водою з інших джерел. По-перше, артезіанські води набагато чистіше, ніж наземні, а, по-друге, вони мають оптимальний для людини мінеральний склад. Таким чином, регулярно споживаючи таку воду і готуючи на ній їжу, люди помітили, що стали краще себе почувати і менше хворіти.

Це стимулювало шукати далі можливості спростити процес створення свердловин і видобутку артезіанської води. З плином століть завдяки постійному прогресу науки і вдосконалення технологій буріння артезіанських свердловин дійсно стало простішим і швидшим. Хоча буріння свердловин обходиться досить дорого і в двадцять першому столітті, ці витрати цілком окупаються, адже в підсумку ми отримуємо чисту, смачну і корисну воду.

Артезіанські води сьогодні

Сьогодні технічний процес дозволяє створювати таке обладнання, завдяки якому артезіанська вода може видобуватися в промислових кількостях без будь-якої шкоди для навколишнього середовища. Така вода розливається в пляшки і доставляється на будинок, в офіси, виробничі установи, дитячі садки і школи. Тобто, в наш час артезіанську воду можуть пити все, хто піклується про своє здоров’я і здоров’я своїх близьких. Сьогодні для цього навіть не обов’язково виходити з дому – достатньо замовити воду через інтернет або по телефону, щоб її привезли за вказаною адресою в потрібній кількості і в зручний час.

Кожен мешканець Харкова або Дніпра може замовити доставку артезіанської води в компанії «Авіта-Сервіс». Для цього достатньо заповнити спеціальну форму на нашому сайті або зателефонувати за вказаними в контактній інформації номерами.

Вода АВІТА
Харків
  • +38(067)-644-77-70
  • +38(050)-304-77-70
  • +38(057)-728-77-70
  • +38(063)-940-77-70
  • info@avita.ua