Загрузка
завантаження /0
  • telegram
Прийом заявок
з 08.00 до 18.00
Телефон
Особистий кабінет
0

Що відбувається з організмом, коли йому недостатньо води

Напевно ви помічали, що ми рекомендуємо пити більше води практично в кожній статті. Нам не хотілося б в сотий раз повторювати одне і те ж, але вода дійсно необхідна для здоров’я. І, так, тіло людини насправді складається з води більш, ніж на 60 відсотків. Таким чином, забезпечення організму достатньою кількістю води – одна з найважливіших речей, які ви можете для нього зробити, а доставкою води в Харкові займемось ми.

недостаточно воды что будет

Зневоднення організму

Зневоднення організму – це стан, при якому організм втрачає більше води, ніж отримує, що може призвести до різних проблем зі здоров’ям.

Зневоднення організму, також відоме як дегідратація, означає втрату води з організму. Вода відіграє важливу роль у багатьох біологічних процесах та функціях органів, тому підтримання правильного рівня гідратації дуже важливе для здоров’я.

Дегідратація може виникнути через різні причини, включаючи:

  1. Недостатнє споживання води: Недостатнє питво може призвести до недостатнього надходження рідини в організм.
  2. Підвищені втрати рідини: Це може статися через потовиділення під час фізичної активності, високих температур, лихоманки, блювання. , діареї та інших станів.
  3. Споживання діуретиків: Діуретики – це ліки, які стимулюють виділення сечі, що може призвести до втрати рідини.
  4. Хвороби: Деякі захворювання можуть збільшити ризик дегідратації, такі як діабет, деякі інфекції та хвороби нирок.

Симптоми дегідратації можуть включати сухість у роті, втому, головний біль, запаморочення, зниження рівня енергії, темну сечу, суху шкіру та інші. У разі серйозної дегідратації можуть виникнути серйозніші проблеми, включаючи зупинку нирок та серцеві ускладнення.

Щоб запобігти дегідратації, важливо пити достатню кількість води протягом дня, особливо за фізичної активності або в умовах підвищеної температури. Найкраще слухати своє тіло та пити воду, коли воно сигналізує про спрагу.

До чого призводить нестача води в організмі

Тим не менш, багато людей майже не п’ють воду. Замість цього вони вибирають напої, які, навпаки, виводять рідину з організму: чай, каву, алкоголь, солодкі соки і газовану воду. Чим же загрожує недостача води?

1. Вага зростає

Це може звучати нелогічно, але недостача рідини провокує утримання води організмом і невелике збільшення ваги в результаті. Це своєрідна захисна реакція, яка необхідна для запобігання сильного зневоднення.

2. Енергія “падає”

Чи відчуваєте втому і сонливість? Робіть ставку не на кофеїн, а на воду. Фактично навіть невелике зневоднення може значно знизити рівень енергії і навіть провокувати депресивні настрої. Два дослідження, проведених в Університеті Коннектикуту, показали, що навіть помірне зневоднення впливає на настрій, викликаючи втому і головний біль.

3. Знижується гострота реакцій

Для нормальної роботи мозку теж потреба вода, оскільки він на 80 відсотків складається з неї. Розумові здібності і функції мозку серйозно залежать від постачання організму водою. Навіть невелике зневоднення уповільнює розумовий процес, роблячи будь-яку інтелектуальну роботу проблемою. Але варто просто випити воду, і розумова гнучкість автоматично покращується на 14 відсотків, як стверджує інше недавнє дослідження.

4. Підвищений ризик розвитку інсульту

Згідно з результатами ще одного дослідження, зневоднення може підвищити ризик виникнення інфаркту та посилити його перебіг.

5. Виникає відчуття голоду

Дуже часто люди схильні плутати голод з жагою. Якщо хочеться їсти, але після останнього прийому їжі пройшло мало часу, потрібно почати з того, щоб випити трохи води. Після цього почекайте 20 хвилин і, швидше за все, почуття голоду пройде.

6. Сповільнюється метаболізм

Недостача води може серйозно підірвати плани схуднення. У той же самий час всього дві склянки води покращують обмін речовин на 30 відсотків. За оцінками дослідників, збільшення споживання води на 1,5 літра в день (близько шести чашок) спалює додатково 17 400 калорій!.

7. Виникають головні болі

Перш ніж ковтати анальгін, спробуйте випити воду, коли голова починає боліти. Попереднє дослідження, крім уже згаданих фактів, показало, що зневоднення може призвести до головного болю.

8. Стан шкіри погіршується

Вода допомагає шкірі залишатися молодою і еластичною. Коли організму недостатньо води, навіть неозброєним оком можна помітити появу дрібних зморшок. Це досить логічно, адже якщо вода зволожує організм зсередини, це не може не відбитися на шкірі – найбільшому органі.

9. Ефективність тренувань знижується

Тіло не може ефективно перетворювати вуглеводи в енергію і доставляти незамінні амінокислоти в м’язову тканину без достатнього споживання води. В результаті вага не знижується, і м’язи не ростуть.

10. Погіршується робота нирок

Щоб нирки працювали правильно, їм теж потрібна вода. Без достатньої кількості рідини нирки повинні працювати в ударному режимі і, крім того, зневоднення може призвести до сечокам’яної хвороби!

11. Аналогічна ситуація і з серцем

При зневодненні кров гусне, і серце повинно працювати старанніше, щоб підтримувати кровотік і забезпечувати життєдіяльність всього організму.

12. Можлива еректильна дисфункція

Звучить неприємно, але в зневодненому стані організм дійсно виробляє нестандартну кількість ангіотензину, типу гормону, який зазвичай зустрічається у чоловіків, які відчувають труднощі з досягненням стабільної ерекції.

13. Немає більше сліз

Недостача води здатна зупинити сльози (але тільки фізично, а не емоційно!). Це закономірний процес, адже коли зменшується споживання рідини, організм зберігає воду, щоб спочатку гідратувати життєво важливі органи.

Вода АВІТА
Харків
  • +38(067)-644-77-70
  • +38(050)-304-77-70
  • +38(057)-728-77-70
  • +38(063)-940-77-70
  • info@avita.ua