Загрузка
завантаження /0
  • telegram
Прийом заявок
з 08.00 до 18.00
Телефон
Особистий кабінет
0

Три факти про воду, які обов’язково потрібно знати

Часто воду для пиття сприймають як щось очевидне, навіть не замислюючись про її смак і властивості. Між тим, вода надає надзвичайно благотворний вплив на організм людини. Поговоримо про це докладніше.

Вода – основа життя

Вода – це необхідна умова для виживання людини і тварин. Людина може обійтися без їжі протягом п’яти тижнів або навіть довше, але без води він може прожити всього кілька днів. Вода – основний хімічний компонент нашого тіла, який становить до 70% ваги! З цього логічно випливає, що майже кожна система організму залежить саме від води, а не від соку, кави, енергетичних напоїв та інших рідин, як би нас не намагалася переконати реклама в зворотному! Наприклад, вода зволожує всі органи і тканини, регулює травлення, розчиняє мінерали та інші корисні речовини, щоб доставити харчування на клітинному рівні, нормалізує температуру тіла, «змазує» суглоби і виконує масу інших корисних функцій.

Ми втрачаємо воду щомиті

Тільки що ми з’ясували, наскільки організму потрібна рідина. Тут же варто відзначити, що кожен день, кожен момент, ми втрачаємо воду! Мова йде не тільки про походи в туалет, а й про щосекундні витрати запасів рідини для охолодження організму (піт), дихання, підтримки інших життєво важливих функцій. Це насправді дуже серйозно, тому що для злагодженої роботи всіх органів і систем організму необхідно забезпечити щоденне вживання достатньої кількості рідини. Далі ми розрахуємо цю норму.

Як визначити правильне для себе кількість води, яке потрібно пити щодня?

У всіх на слуху слова про те, що потрібно споживати 8 склянок води в день. Насправді, все індивідуально, і ті самі 8 склянок – це лише мінімум, який може збільшуватися залежно від ваги, рівня активності, навколишнього середовища і безлічі інших чинників. Наприклад, очевидно, що людина, що працює з застосуванням фізичної сили 6 днів на тиждень, потребуватиме більшої кількості води, ніж людина, яка проводить стільки ж часу на сидячій роботі. Точно також людина, яка живе в жаркій кліматичній зоні, потребує більшої кількості води, ніж людина, яка живе в помірному кліматі. Нарешті, людині, який важить 120 кілограм, буде потрібно більше, ніж людині вагою 60 кілограм. Ось простий і швидкий спосіб визначити, скільки води потрібно пити щодня:

1. На кожен кілограм ваги 30 грамів води для жінок або 40 грамів для чоловіків потрібно випивати протягом доби;

2. При підвищенні фізичної активності потрібен час в годинах помножити на відповідну цифру;

3. Якщо ці величини підсумувати, вийде приблизна норма для споживання води протягом доби.

Але звертаємо вашу увагу на той факт, що дана формула знову-таки показує тільки «мінімум», який можна збільшувати в залежності від своїх потреб.

Вода АВІТА
Харків
  • +38(067)-644-77-70
  • +38(050)-304-77-70
  • +38(057)-728-77-70
  • +38(063)-940-77-70
  • info@avita.ua