Загрузка
завантаження /0
  • telegram
Прийом заявок
з 08.00 до 18.00
Телефон
Особистий кабінет
0

Як почистити кулер?

Для того, щоб кулер справно служив протягом тривалого часу, задовольняючи потребу в гарячих і холодних напоях, варто за ним правильно доглядати. Перш за все, мова йде про очищення кулера. Про те, як правильно його здійснювати, ми і поговоримо далі в цій статті.

Перш за все, позначимо терміни, коли оптимально здійснювати чистку кулера. Категорично не рекомендується чекати того моменту, коли на стінках з’явиться помітний неозброєним оком наліт зеленого кольору або білий накип. Відповідно до загальноприйнятих санітарних норм рекомендується здійснювати генеральне чищення кулера двічі на рік. Це означає, що кожні півроку пристрій потрібно ретельно промивати зсередини і зовні.

Почати миття кулера варто зі зняття бутлі, відключення від електромережі в разі і зливу води, що залишилася спочатку з гарячого крана, потім з холодного. Щоб не обпектися, рекомендується спочатку трохи остудити воду.

Після цього варто вимити крани. Вони легко знімаються і очищуються за допомогою губки і звичайного засобу для миття посуду. Вимивши і насухо витерши, прикріпіть крани назад до пристрою. Потім аналогічним способом потрібно буде вимити і висушити каплезбірник, який знаходиться під кранами.

Після цього переходимо до зняття і очищення фіксатора для бутлі. Його потрібно акуратно вийняти, провернути проти годинникової стрілки і вимити, використовуючи все той же миючий засіб для посуду і губку.

Наступний етап ключовий – через отвір для води необхідно залити в кулер розчин лимонної кислоти. Він готується з розрахунку 100 грам кислоти на 5 літрів води.

Щоб усунути накип, потрібно нагріти розчин в ємкості для гарячої води. Відразу ж після сигналу індикатора кулер потрібно вимкнути, залишивши його в такому стані хоча б на декілька годин, а ще краще – на ніч. Цього часу цілком достатньо і для очищення, і для дезінфекції пристрою. Зрозуміло, варто простежити, щоб у цей час ніхто з членів сім’ї не зміг випити розчин лимонної кислоти, помилково прийнявши його за воду!

Щоб злити розчин, скористайтеся кранами, як і зазвичай. Потім обов’язково кулер потрібно прополоскати, заповнивши чистою водою і зливши її. Не використовуйте цю рідину ні для будь-яких цілей, в ній міститься дуже багато і накипу, і кислоти!

Тепер можна закрити клапан зливу, ретельно протерти пристрій зовні, встановити нову бутель води і насолоджуватися її чистим свіжим смаком.

Таку чистку можна проводити навіть частіше, ніж раз на півроку, щоб бути повністю впевненими в чистоті споживаної води. Крім того обов’язково потрібно мити бутилеприймач з голкою кожен раз при заміні бутлі, щоб уникнути попадання пилу в воду.

Пам’ятайте, що якщо ви з яких-небудь причин не можете виконати чистку кулера самостійно, вам із задоволенням допоможуть в цьому фахівці компанії «Авіта-Сервіс».

Вода АВІТА
Харків
  • +38(067)-644-77-70
  • +38(050)-304-77-70
  • +38(057)-728-77-70
  • +38(063)-940-77-70
  • info@avita.ua