Загрузка
завантаження /0
  • telegram
Прийом заявок
з 08.00 до 18.00
Телефон
Особистий кабінет
0

5 ознак того, що ви п’єте недостатню кількість води

Пийте більше води! Ви знаєте, скільки води потрібно пити, але чомусь завжди забуваєте. Або, може бути, ви просто не впевнені, скільки води вам потрібно?Нумо разом розбиратися з тим, скільки води пити і як навчитися не ігнорувати сигнали організму.

Якщо ви п’єте недостатньо води, це більше, ніж просто спрага. Зневоднені клітини не функціонують, а це означає, що ви відчуваєте млявість і втому. Ваша здатність фокусуватися знижується, і навіть м’яке зневоднення може змусити вас відчути голод. Крім того, ви стаєте сприйнятливіше до інфекцій, а ваша шкіра виглядає тьмяною і зморшкуватою.

Ось 5 простих способів дізнатися,чи випиваєте ви досить води:

Ви голодні? На подив важко відрізнити голод і спрагу. Наступного разу, коли ви захочете перекусити або відчуєте, що ваша енергія “падає”, просто спробуйте випити склянку води. Швидше за все, вам потрібно більше пити.

Почуття втоми і поганий настрій? Якщо ви їх відчуваєте, подумайте про те, скільки води ви пили сьогодні.

Численні дослідження показують, що навіть помірне зневоднення викликає пригнічення, втома, проблеми з пам’яттю і головні болі. Якщо ви не можете сфокусуватися або відчуваєте, що готові вибухнути, першим кроком має стати стакан води.

Перевірте свою шкіру. Якщо води організму мало, вона виглядає грубою і сухою. Якщо ви відчуваєте відчуття сухості шкіри на руках навіть після застосування лосьйону, це серйозна ознака того, що ви недостатньо п’єте.

Перевірте годинник. Коли ви останній раз відповідали на поклик природи? Здорова доросла повинен спорожнити сечовий міхур 6-7 разів на день. Якщо ваш показник істотно нижчий, води явно недостатньо.

Підрахуйте свою норму вживання води. Для цього просто встановіть спеціальний додаток в телефон або знайдіть онлайн-калькулятор. Введіть свою вагу і інші параметри, щоб розрахувати, скільки літрів води потрібно випивати щодня. Майте на увазі, що, в той час як інші напої відносяться до вашого щоденного споживання рідини, кофеїн фактично змушує ваше тіло зневоднюється швидше, тому кава і чай не варто вважати при визначенні своєї норми водоспоживання.

Пам’ятайте, що в будь-якому випадку приблизна норма – це тільки ваш мінімум, і він не враховує погоду, фізичні вправи або ліки, які можуть викликати зневоднення.

Вода АВІТА
Харків
  • +38(067)-644-77-70
  • +38(050)-304-77-70
  • +38(057)-728-77-70
  • +38(063)-940-77-70
  • info@avita.ua