Кип’ятити або не кип’ятити воду – ось в чому питання, яке займає багатьох покупців води «Авіта». Що ж, спробуємо розібратися.
Зрозуміло, якщо мова йде про звичайну джерельну воду, тут різночитань зазвичай не виникає, і експерти, і обивателі сходяться на думці, що кип’ятити таку воду потрібно. А ось з артезіанською водою все не так однозначно.
Згадаймо шкільні уроки
Для початку розберемося в тому, що являє собою процес кипіння і для чого він потрібен. Отже, зі шкільного курсу фізики ми знаємо, що процес закипання рідини відбувається в кілька етапів і супроводжується утворенням пари. Доведення води до кипіння дозволяє одночасно вирішити кілька завдань: нейтралізувати хвороботворні бактерії, знизити вміст хлору і зменшити жорсткість.
Приготування кави і чаю
У випадку з артезіанською водою в наявності явна даремність таких дій, оскільки спочатку така вода доставляється вже очищеною від бактерій завдяки багатоступеневій системі фільтрації, а вміст у ній хлору і різних солей є оптимальним для організму людини. Звідси логічно випливає єдина причина і привід для кип’ятіння артезіанської води – потреба приготувати чай або каву. До речі, тут є важливий нюанс, про який ми розповімо далі. Знову-таки згадуючи уроки фізики, зауважимо, що на першому етапі закипання води тільки починають з’являтися дрібні бульбашки повітря біля стін ємності, що нагрівається , а лише на другому – найменш тривалому – їх стає настільки багато, що вода здається побілілою. І ось цю другу стадію, так званий «білий ключ» важливо не пропустити, оскільки вона є оптимальною для приготування гарячих напоїв. Якщо ж кипіння буде тривати, то станеться інтенсивне нуртування і розбризкування води, і вона позбудеться не тільки від бактерій і багатьох солей, але і від свого смаку.
Артезіанська вода хороша в будь-якому вигляді
Таким чином, якщо мова йде про водопровідну, колодязну або джерельну воду, виникає дилема: з одного боку, щоб гарантовано знезаразити її, потрібно кип’ятіння протягом як мінімум десяти хвилин, в той час як для збереження смаку необхідно, щоб цей процес тривав довше хвилини. У випадку ж з водою «Авіта» немає ніяких труднощів. Щоб пити її в чистому вигляді, не потрібно ніяких додаткових заходів – вона доставляється вже повністю очищеною і відрізняється м’яким смаком, а для приготування чаю або кави її досить лише довести до кипіння, що забезпечить найбільш повний і приємний смак ваших улюблених напоїв!