Загрузка
завантаження /0
  • telegram
Прийом заявок
з 08.00 до 18.00
Телефон
Особистий кабінет
0

Що робити, якщо вода в кулері позеленіла

Іноді тим, хто використовує доставку води додому або в офіс доводиться стикатися з неприємною ситуацією — Одного дня виявляється, що вода в ньому зацвіла, набуваючи прекрасного зеленого відтінку. Найчастіше це відбувається через недотримання основних гігієнічних заходів під час використання кулера. Можливо, бутлі своєчасно не віддавалися виробнику води для професійного чищення та дезінфекції. Звичайного споліскування сулій у домашніх умовах недостатньо, адже воно не позбавляє накопичення мікроорганізмів на стінках і через час у воді охоче розцвітають синьо-зелені водорості.

Чи можна пити позеленілу воду з кулера

Можно ли пить полезеневшую воду из кулера

По-науковому синьо-зелені водорості називаються ціанобактеріями. Вони продукують амінокислоту, яка заміщає в організмі людини речовини, необхідні для виробництва білків. Це загрожує руйнуванням нервових клітин, а також багатьма іншими неприємними симптомами. Наприклад, якщо регулярно пити воду, в якій знаходяться ціанобактерії, можуть розвинутися шкірні захворювання, хвороби шлунково-кишкового тракту, з’явитися проблеми в роботі дихальних шляхів. В результаті може навіть розвинутися астма або алергія.

Щоб уникнути таких проблем, варто переглянути основні правила використання кулера.

Потрібно, як мінімум, намагатися самим не забруднювати кулер. Пам’ятайте, що досить взятися за краник брудними руками, щоб бактерії потрапили на фільтр і в воду. Відповідно і заміну бутлів в кулері потрібно здійснювати виключно вимитими з милом руками, щоб не допустити забруднення водоприймача, а значить і самої бутлі зсередини.

Профілактика попадання бактерій, що зазеленяють воду

Також вода в бутлі повинна замінюватися досить часто, адже ціанобактерії активно розмножуються саме в теплій і застояної воді. Воду взагалі надовго не можна залишати в кулері не змінюючи. Крім позеленіння в ній можуть і інші мікроби з’явитися, не настільки помітні неозброєним оком. Так що, якщо трапилося так, що вода простояла в кулері довгий час, її треба вилити, а кулер ретельно вимити і продезінфікувати. Особливу увагу потрібно приділити кранам. Якщо ж цього не зробити, в майбутньому можуть мати місце неприємні сюрпризи, зокрема, застоювання начебто свіжої води, її позеленіння і поява неприємного присмаку.

Ще раз нагадаємо про те, що в будь-якому випадку хоча б раз на півроку, а краще частіше кулер потрібно промивати. Про те, як це зробити самостійно ми писали раніше. Втім, найбільш ефективний спосіб очищення – це професійна дезінфекція на конвеєрі. Ви можете звернутися в компанію «Авіта-Сервіс», і ми забезпечимо очищення вашого кулера і використовуваних бутлів, щоб ви забули про проблему цвітіння води.

Також велике значення має якість води. Не варто заливати в кулер звичайну водопровідну воду і тим більше воду мінеральну, багату солями і іншими мікроелементами, він призначений виключно для наливу м’якої артезіанської води. Замовити таку чисту артезіанську воду ви також можете в службі доставки води Авіта.

Чому з’являється зелений наліт у пляшці з водою?

Найчастіше це відбувається через недотримання основних гігієнічних заходів при використанні кулера. Можливо, бутлі своєчасно не віддавалися виробнику води для професійного чищення та дезінфекції. Звичайного споліскування сулій у домашніх умовах недостатньо, адже воно не позбавляє накопичення мікроорганізмів на стінках і через час у воді охоче розцвітають синьо-зелені водорості.

Чи можна пити позеленілу воду?

Ні, якщо регулярно пити воду, в якій знаходяться ціанобактерії, через які вода в пляшці зеленіє, можуть розвинутися шкірні захворювання, хвороби шлунково-кишкового тракту, виникнути проблеми в роботі дихальних шляхів.

Вода АВІТА
Харків
  • +38(067)-644-77-70
  • +38(050)-304-77-70
  • +38(057)-728-77-70
  • +38(063)-940-77-70
  • info@avita.ua