Загрузка
завантаження /0
  • telegram
Прийом заявок
з 08.00 до 18.00
Телефон
Особистий кабінет
0

Забезпечення працівників питною водою

Згідно четвертої статті Закону No 4004 кожен працівник має право на безпечні для здоров’я і життя умови праці, серед яких обов’язковим є і задоволення потреби в питній воді. Це означає, що обов’язок щодо забезпечення працівників питною водою лягає на плечі роботодавця. Більшість підприємств успішно з нею справляється, їм допомогає доставка води, і тому сьогодні практично всі компанії в рамках турботи про здоров’я і самопочуття співробітників, а також для більшої зручності клієнтів і відвідувачів встановлюють помпи або кулери з питною водою.

обеспечение питьевого режима на предприятии

Податкові нюанси забезпечення питного режиму для підприємства

Відповідно, виникає питання, як це повинно бути відображено в бухгалтерській документації, а також чи можна враховувати ці витрати з метою зменшення податкової бази по податку на прибуток? Давайте спробуємо розібратися разом і внести ясність в ці моменти.

Забезпечення правильного питного режиму в офісі або на підприємстві можна здійснити одним із таких способів:

  • Установка помпи або іншого обладнання для наливу води;
  • Закупівля питної води в пластикових або скляних пляшках;
  • Компенсація витрат на питну воду, якщо вона закуповується працівниками самостійно.

Для того щоб витрати на організацію питного режиму на підприємстві можна було віднести до витрат, це повинно бути регламентовано відповідними актами і договорами. Але в будь-якому випадку вода, споживана співробітниками компанії, не повинна виступати об’єктом оподаткування ПДФО, якщо її покупка фінансується роботодавцем.

Бухгалтерський облік питної води на підприємстві

Розібравшись з податковою специфікою, поговорімо про бухгалтерію. Витрати на забезпечення підприємства або офісу питною водою відносяться на субрахунок 209 «Інші матеріали» з подальшим розподілом за видами витрат. Якщо обладнання та змінні бутлі до нього орендуються, то при надходженні вартість кулера і бутлів збільшує залишок рахунку 01 «Орендовані необоротні активи», а при поверненні, навпаки, зменшує його. Якщо кількість цих бутлів не змінюється, і заставна вартість не росте, логічно віднести їх на позабалансовий рахунок 01.

І, нарешті, відзначимо, що ці витрати, як і інші, по принципам азбуки ведення бухгалтерського обліку потрібно відносити до того звітного періоду, коли, власне, і сталася витрата коштів.

Тепер ви знаєте, як правильно відображати у податковій та бухгалтерській документації витрати на воду і супутнє обладнання. Служба доставки води «Авіта-Сервіс» бажає, щоб ваш баланс завжди сходився і чекає ваших замовлень!

Вода АВІТА
Харків
  • +38(067)-644-77-70
  • +38(050)-304-77-70
  • +38(057)-728-77-70
  • +38(063)-940-77-70
  • info@avita.ua